Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate
Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contribuit cu 3.3 miliarde euro între 1994 și 2014 și 1.55 miliarde euro pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul programului este de aproximativ 34 de milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe http://www.ro-cultura.ro .
Comunicat de presă privind finalizarea proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire și Consultanță Labor anunță finalizarea proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA și implementat în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023 (17 luni) în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița. Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 956.847,33 lei, echivalentul a 193.384,53 euro, calculat la cursul de schimb InforEuro de la data semnării contractului (1 euro=4,9479 lei).
Proiectul a vizat populația romă din 10 localități din zona de stepă a României care se confruntă cu subdezvoltare economică, socială și culturală, aria de implementare a proiectului fiind reprezentată de județele Ialomița (localitățile Andrășești, Căzănești, Slobozia și Traian), Călărași (localitatea Dragalina), Brăila (localitățile Berteștii de Jos și Viziru), Ilfov (localitatea Cernica) și Buzău (localitățile Rușețu și Padina).
Obiectivul general al proiectului a fost „Consolidarea dezvoltării economice și sociale a romilor din zona de stepă din sud-estul României (10 localități) prin intervenții culturale și artă modernă” și a fost atins prin intermediul celor trei obiective specifice:
O.1 Capacitarea (empowerment) a 64 de tineri/elevi de etnie romă prin dezvoltarea de competențe specifice sectoarelor culturale și creative;
O.2 Consolidarea identității culturale a 30 de tineri/elevi de etnie romă prin educație non-formală;
O.3 Îmbunătățirea recepției culturii rome și creșterea implicită a gradului de incluziune prin realizarea și promovarea de producții artistice/produse culturale.
Grupul țintă a cuprins ca beneficiari direcți peste 500 de persoane participante la activități în proiect (200 de persoane de etnie romă participante la activitățile de cercetare sociologică și documentare privind arta culinară tradițional romă, 34 de elevi de etnie romă participanți la activitatea de capacitare/empowerment prin inițiative de artă contemporană, 30 de elevi de etnie romă participanți la activitățile pentru consolidarea identității culturale și 838 persoane de etnie romă și majoritară participanți la cele 10 evenimente expoziționale), iar beneficiarii indirecți au fost comunitățile și autoritățile locale, precum și utilizatorii de internet.
Romii se confruntă în mod tradițional cu excluderea de pe piața muncii, sărăcirea accentuată, emigrarea, accesul la job-uri sezoniere, discriminare și segregare etnică, iar intervenția a contribuit la rezolvarea nevoilor de capacitare, creștere a încrederii în sine și consolidarea identității culturale, desegregare și eliminarea stereotipurilor discriminatorii prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului, care au venit ca răspuns la provocările existente: lipsa măsurilor de capacitare (empowerment), lipsa programelor de educație non-formală specifică sectoarelor culturale și creative și lipsa măsurilor pentru îmbunătățirea recepției culturii rome. Printre acestea, amintim:
A.2 -Activități de sensibilizare a publicului și receptare a culturii rome prin intermediul produselor și producțiilor artistice – activitatea a facilitat dialogul intercultural între minoritatea romă și populația majoritară cu accent pe promovarea istoriei culturale a minorității rome și creșterea gradului de înțelegere a stilului de viață specific. Prin abordarea cultural-artistică propusă, activitatea a contribuit la îmbunătățirea cunoașterii patrimoniului imaterial rom într-o manieră inovativă, prin intermediul unor produse și producții artistice originale, înlesnind incluziunea romilor în comunitățile lor, în paralel cu o recunoaștere mai largă. În cadrul sub-activităților au fost realizate o cercetare sociologică cu titlul „Reprezentări și stil de viață în comunitățile rome din zona de stepă a României”, un film despre stilul de viață și reprezentările culturale specifice romilor, 1 platformă online de promovare a elementelor de patrimoniu imaterial rom (www.romiidestepa.ro) și un produs care documentează tradiția bucătăriei rome –Rețetar culinar. Toate materialele și produsele culturale realizate în cadrul proiectului pot fi consultate și/sau descărcate de pe site-ul dedicat proiectului, www.romiidestepa.ro.
A.3 Capacitarea (empowerment) romilor prin inițiative de artă contemporană – activitatea a contribuit la îmbunătățirea accesului la cultură prin capacitarea a 34 tineri/elevi de etnie romă. Au fost sprijinite inițiativele culturale despre minoritatea romă prin intermediul a două activități de artă contemporană: organizarea unui cerc de scriere creativă și a unui program formativ de fotografie narativă digitală, activități care le-au stimulat participanților creativitatea și imaginația folosind tehnologia, new-media și metode inovative de instruire, în contextul în care competențele digitale și creative capătă o importanță tot mai accentuată pe piața muncii.
A.4 Activități pentru consolidarea identității culturale prin cluburi, ateliere si instruire non-formală pentru tineri/elevi romi: activitatea a avut ca scop principal consolidarea identității culturale a tinerilor/elevilor de etnie romă prin dezvoltarea stimei de sine, încrederii, creativității și capacității de comunicare prin metode inovatoare, utilizarea TIC și new-media și favorizează pe termen lung îmbunătățirea accesului la cultură/cultura tradițională. Activitatea a valorificat în cadrul temelor abordate elementele de patrimoniu imaterial rom identificate în activitățile anterioare și a contribuit la sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă prin organizarea a două activități de artă contemporană vizând cultura romă: organizarea unui grup de teatru experiențial și ateliere de storytelling pentru 20 de tineri/elevi romi și la un număr de 10 persoane de etnie romă instruite la locul de muncă (job shadowing).
A.5. Organizarea de evenimente culturale cu participarea romilor și a populației majoritare: 10 evenimente expozitionale – activitatea a avut un aport esențial în îmbunătățirea recepției culturii rome și creșterea gradului de incluziune a romilor din zona de implementare a proiectului și a contribuit la îmbunătățirea accesului la cultură a 838 de persoane (participanți la expoziții) și la sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă prin organizarea a 10 activități de artă contemporane vizând cultura romă sprijinite; în cadrul expozițiilor care au fost organizate în cele 10 localități au fost aduse în fața publicului larg format atât din romi, cât și din populația majoritară, instantanee surprinse în cadrul desfășurării activităților din proiect, imagini vizând reprezentări și stil de viață în comunitățile rome, elemente de patrimoniu cultural rom din colecția partenerului, Muzeul Județean Ialomița, precum și realizări fotografice ale participanților la activitățile de artă contemporană.
Rezultate indirecte (outcomes) si directe (outputs):
1102 persoane participante la activități culturale;
16 Activități de artă contemporană vizând cultura romă;
Locuri de muncă create- 3,07;
Persoane de etnie roma vizate de masuri de capacitare – 64;
Persoane de etnie roma instruite la locul de munca-10.
Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice. Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă. În total, cele trei state au contrinuit cu 3.3 miliarde euro între 1994 și 2014 și 1.55 miliarde euro pentru perioada de finanțare 2014-2021. Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro
Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural. Bugetul programului este de aproximativ 34 de milioane de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe http://www.ro-cultura.ro .
Centrul de Instruire si Consultanta Labor Str. Matei Basarab, Nr.1, Bloc U21.Municipiul Slobozia, Judetul Ialomita E-mail: centrullabor@yahoo.com
Anunț concurs angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 1 (un) post în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA.
Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați documentul de mai jos.
Rezultate privind achiziția de servicii de catering în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 31.08.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii de catering în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC CONSIROM SRL, cu o propunere financiară de 4.587,00 lei fără TVA.
22.08.2023
Rezultate privind achiziția de servicii de promovare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 22.08.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii de promovare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ISLAND IMAGE CONSULT SRL, cu o propunere financiară de 3.600,00 lei fără TVA.
16.08.2023
Evenimente expoziționale
„Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Luna aceasta am dat startul evenimentelor expoziționale derulate în cadrul proiectului. Prima oprire a fost la Andrășești, în jud. Ialomița, unde a fost deschisă o expoziție tematică, aceasta urmărind prezentarea culturii rome, ca element cu valoare educațională, de înțelegere a diversității culturale și eliminare a comportamentelor de discriminare.
Activitatea de organizare de evenimente culturale are un aport esențial în imbunatatirea receptiei culturii rome si cresterea gradului de incluziune a romilor din zona de implementare a proiectului și contribuie la îmbunătățirea accesului la cultură a minim 500 de persoane și la sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă prin organizarea a 10 activități de artă contemporană vizând cultura romă sprijinite.
În cadrul expozițiilor care vor fi organizate în cele 10 localități vor fi aduse în fața publicului larg format atât din romi, cât și din populația majoritară, instantanee surprinse în cadrul desfășurării activităților din proiect, imagini vizand reprezentări și stil de viață în comunitățile rome precum si realizari fotografice ale participantilor la activitatile de arta contemporana.
Expozitie
Până la finalul perioadei de implementare a proiectului (31.10.2023) vor fi organizate alte 8 astfel de evenimente expoziționale în următoarele localități:
Traian, jud. IL
Padina, jud. BZ
Rușețu, jud. BZ
Berteștii de Jos, jud. BR
Viziru, jud. BR
Dragalina, jud. CL
Cernica, jud. IF
Vă așteptăm într-un număr cât mai mare, INTRAREA ESTE GRATUITĂ!
11.08.2023
ANUNȚ
privind achiziția de servicii catering în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: achiziție servicii catering în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 55520000-1 Servicii de catering (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 4.587,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
privind achiziția de servicii de promovare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de promovare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Serviciile de promovare se referă la mediul de promovare online prin intermediul Google Ads, SEO si similar și are ca scop popularizarea platformei online de promovare a patrimoniului cultural imaterial rom care urmează să fie realizată în cadrul subactivității A2.5 „Platforma online de promovare a patrimoniului imaterial rom” vizând transferabilitatea rezultatelor atinse în cadrul proiectului, precum și sensibilizarea publicului și receptarea culturii rome.
Cod CPV: 79342200-5 Servicii de promovare (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 3.600,00 lei
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
„De la lume adunate și înapoi la lume date…” – de la acest principiu a plecat ideea acestui rețetar culinar care reunește câteva dintre rețetele tradiționale specifice etniei rome.
Arta culinară romă a parcurs și ea, în ultimele câteva zeci de ani, drumul de la tradiție la modernitate, atât în ceea ce privește alimentele folosite, cât și modalitatea de preparare a acestora.
În contextul vieții nomade pe care romii au dus-o câteva sute de ani, gastronomia tradițională nu era nicidecum una complexă, fiind bazată esențialmente pe carne gătită în diverse moduri: „mas peko” (carne friptă), „goia peke” (cârnați fripți), „șah hai mas” (varză cu carne), „șah hai goia” (varză cu cârnați), „bakrorro hăvitzasa” (tocăniță de berbecuț), majoritatea preparate la ceaun, la foc pe pirostrii.
Odată cu procesul de sedentarizare a romilor, gastronomia rromă nu a putut face altceva decât să țină și ea pasul cu modernizarea, asimilând elemente din bucătăriile cu care romii au luat contact, adaptându-le constant în funcție de imaginația fiecărei gospodine.
Rețetarul culinar pe care îl propunem a luat naștere în urma documentării în teren a practicilor culinare în familiile de romi din zona de stepă a României, cu accent pe identificarea mâncărurilor tradiționale, a rețetelor moștenite și utilizate în prezent și se dorește a fi un element ce reflectă dinamica recentă a patrimoniului imaterial rom.
Te has ai te pias khetanes! („Să mâncăm și să bem împreună!”)
Rețetarul culinar poate fi consultat și descărcat dând click pe linkul de mai jos:
Rezultate privind achiziția de servicii realizare platformă online în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 26.07.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii realizare platformă online în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC LIGHT PIXEL WEB DESIGN SRL, cu o propunere financiară de 9.000,00 lei fără TVA.
20.07.2023
Anunț concurs angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 2 (două) posturi în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, după cum urmează:
Expert comunicare, 4h/zi, 84 h/lună, cod COR 243201specialist în relații publice
Condiţii de participare la concurs:-
Minim studii medii
Experienţă în câmpul muncii minim 1 an
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.10.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Elaborează planurile şi strategia de activitate a evenimentelor publice în domeniul comunicării;
Elaborează materialele informative cu scopul de a comunica către publicul larg scopul și obiectivele proiectului, stadiul de implementare a activităților etc;
Asigură relaţiile cu toţi actorii cu atribuţii implicaţi în proiect;
Asigură vizibilitatea activitatilor proiectului;
Elaborează identitatea vizuală a proiectului și se asigură că toate materialele de promovare și informare respectă identitatea vizuală;
Postează lunar pe pe paginile web ale promotorului de proiect și partenerului și pe pagina de facebook dedicată proiectului buletine informative care vor cuprinde principalele activități desfășurate și rezultate atinse;
Evidențiază rolul Granturilor SEE și asigură transparența și vizibilitatea Granturilor SEE
Participă la evenimentele proiectului;
Promovează activitățile și rezultatele proiectului cu accent pe new media (Google, Facebook, Youtube);
Diseminează informații cu privire la proiect în rândul unui public cât mai larg, la nivel local, regional , național si international (in limba romana si limba engleza);
Asigură comunicarea internă în cadrul proiectului la standardele la care trebuie prestate activitățile și la indicațiile managerului de proiect;
Asigură punerea în aplicare a deciziilor de management referitoare la comunicare
Studii superioare de licenţă absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă
Experienţă în câmpul muncii minim 1 an
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.10.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Desfășoară muncă de teren în comunitățile vizate;
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale din proiect;
Identifică și recrutează împreună cu ceilalți experți din echipa de proiect tineri/adulți de etnie romă în vederea înscrierii în grupul țintă;
Desfășoară activități legate de influențarea opiniilor actorilor locali și județeni cu privire la inițiativele culturale despre minoritatea romă;
Participă alături de ceilalți membri ai echipei de proiect la intervievarea membrilor comunităților vizate privind reprezentările și stilul de viață în comunitățile rome, dar și arta culinară tradițională romă, ca elemente ale patrimoniului cultural imaterial rom
Identifică liderii formali și informali din comunitățile vizate;
Facilitează organizarea întâlnirilor de lucru a grupurilor;
Susține și facilitează formularea ideilor către beneficiarii direcți;
Facilitează sesiunile de instruire non-formală a tinerilor/elevilor de etnie romă;
Stabilește și facilitează relațiile cu populația și liderii comunităților locale în care se desfășoară activitățile proiectului, menținând în permanență legătura cu personalul instituțiilor publice și actorii locali, atât prin vizite în teren și întâlniri, cât și la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare electronică (email, telefon, sms, WhatsApp, Facebook, Zoom etc., după caz);
Elaborează documentele de gestionare a activităților în care este implicat și pe care le desfășoară;
Identifică riscurile specifice ale activităților de care este responsabil și propune solutii în conformitate cu riscurile identificate;
Raportează activitatea lunar
Poate ocupa posturile scoase la concurs orice persoană care îndeplinește următoarele condiții:
a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
b) cunoaște limbra română, scris și vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberată de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Documentele necesare pentru înscriere:
Cerere de înscriere (se obţine de pe site-ul labor.ro sau de la sediul Labor)
Copia actului de identitate
Copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări (după caz), precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului
Adeverință care atestă vechimea în muncă
Cazier judiciar sau declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale
CV în format Europass
Adeverință medicală
– Termenul limită de depunere a dosarelor de concurs: 25.07.2023
– Se pot prezenta la următoarea etapă numai candidații declarați admiși la etapa precedentă.
Documentele necesare se vor depune la sediul CIC Labor sau prin mail la adresa centrullabor@yahoo.com, până la data de 25.07.2023.
Procesul de recrutare și selecție va avea următorul calendar de desfășurare:
Nr. crt
Etapa
Perioada/data:
1
Publicarea și afișarea anunțului de recrutare și selecție
20.07.2027
2
Perioada de depunere a dosarelor de candidatură de către candidați
20.07.2027– 25.07.2023, ora 15:00
3
Verificarea eligibilității administrative a dosarelor
25.07.2023
4
Afișarea rezultatelor selecției în urma verificării eligibilității administrative a dosarelor
25.07.2023
5
Depunerea eventualelor contestații și soluționarea acestora
26.07.2023
6
Interviul
27.07.2023
10
Afișarea rezultatelor în urma interviului
27.07.2023
11
Depunerea eventualelor contestații privind rezultatele interviului și soluționarea acestora
28.07.2023
12
Afișarea rezultatelor finale
31.07.2023
Pentru mai multe detalii si pentru inscriere, va rugam sa ne contactati la:
Sediul firmei: Bd. Matei Basarab, bl. U21, sc. A, ap. 3, Slobozia, jud. Ialomita
14.07.2023
ANUNȚ
privind achiziția de servicii de realizare platformă online în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de realizare platformă online în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 72413000-8 Servicii de proiectare de site-uri WWW (World Wide Web) (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 9.250,00 lei
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Rezultate privind achiziția de furnizare produse materie primă de bucătărie în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 15.06.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de furnizare produse materie primă de bucătărie în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC COMIND SA, cu o propunere financiară de 7.653,21 lei fără TVA.
31.05.2023
Spot Video „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
29.05.2023
ANUNȚ
privind achiziția de furnizare produse materie primă de bucătărie în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: furnizare produse materie primă de bucătărie în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 15800000-6 Diverse produse alimentare (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 9.200,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Rezultate privind achiziția de servicii organizare evenimente – expoziții în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 25.05.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii organizare evenimente – expoziții în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ISLAND IMAGE CONSULT SRL, cu o propunere financiară de 30.000,00 lei fără TVA.
15.05.2023
Anunț concurs angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 1 (un) post part-time pe perioadă determinată în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, după cum urmează:
Durata angajării: perioadă determinată, până la 30.09.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale privind domeniul artei culinare tradiționale rome din proiect;
Identifică nevoile de formare/informare ale tinerior/elevilor de etnie romă în raport cu tema vizată privind arta culinară tradițională romă;
Ține permanent legătura cu ceilalți membri ai echipei de proiect;
Elaborează și proiectează împreună cu ceilalți membri ai echipei de proiect activități suport pentru instruire non-formală în domeniul artei culinare tradiționale rome și adaptează conținuturile astfel încât să poată fi efectuate și însușite de tinerii/elevii de etnie romă, ținând cont de nevoile și interesele specifice grupului țintă;
Desfășoară lunar programul de instruire non-formală pentru tineri/elevi de etnie romă în domeniul artei culinare tradiționale rome;
Prin acțiunile întreprinse sprijină inițiativele culturale despre minoritatea romă în vederea intensificării participării membrilor comunităților la activitățile culturale;
Raportează lunar activitatea desfășurată;
Poate ocupa posturile scoase la concurs orice persoană care îndeplinește următoarele condiții:
a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
b) cunoaște limbra română, scris și vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberată de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări (după caz), precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului
Adeverință care atestă vechimea în muncă
Cazier judiciar sau declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale
Sediul firmei: Bd. Matei Basarab, bl. U21, sc. A, ap. 3, Slobozia, jud. Ialomita
10.05.2023
ANUNȚ
privind achiziția de servicii de organizare evenimente – expoziții în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de organizare evenimente – expoziții în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 79952100-3 Servicii de organizare de evenimente culturale (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 30.000,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Rezultate privind achiziția de servicii producție film în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 07.04.2023 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii producție film în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ISLAND IMAGE CONSULT SRL, cu o propunere financiară de 10.000,00 lei fără TVA.
28.03.2023
ANUNȚ
privind achiziția de servicii producție film în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de producție film documentar privind reprezentările și stilul de viață în comunitățile rome din județele Ialomița, Călărași, Ilfov, Brăila și Buzău în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 92111250-9 Producţie de filme de informare
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 10.000,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
privind achiziția de servicii producție film în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de producție film documentar privind reprezentările și stilul de viață în comunitățile rome din județele Ialomița, Călărași, Ilfov, Brăila și Buzău în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 92111250-9 Producţie de filme de informare
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 10.000,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Cercetarea sociologică a patrimoniului imaterial rom – „Reprezentări și stil de viață în comunitățile rome”
Stereotipurile măsurate de sondajele de opinie și de studiile sociologice ne arată că două treimi dintre români consideră că romii comit cele mai multe infracțiuni, iar o treime crede că romii vor reprezenta un pericol pentru țară și pentru societate. Sub eticheta pe care le-o aplică majoritatea românilor, aceea de hoți, criminali, tâlhari și în general de firi violente, rasismul este resimțit de populația romă ca o „cruce” istorică, ancestrală pe care trebuie s-o poarte.
Romii se confruntă, pe lângă rasism, cu excluderea de pe piața muncii, sărăcirea accentuată, emigrarea, accesul la locuri de muncă sezoniere, discriminare și segregare etnică.
Cercetarea sociologică de față reprezintă un instrument, un produs cultural propus în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” cu scopul de a îmbunătăți recepția culturii rome, de a crește încrederea în sine și a consolida identitatea culturală a romilor, contribuind la eliminarea stereotipurilor discriminatorii. Aceasta își propune să faciliteze dialogul intercultural între minoritatea romă și populația majoritară, punând accentul pe promovarea istoriei culturale a minorității rome și creșterea gradului de înțelegere a stilului de viață specific.
Prin alegerea acestei teme am fost motivați așadar să facem cunoscute în rândul populației majoritare o parte din cultura romă, din felul în care romii înțeleg și trăiesc viața, în încercarea de a diminua stereotipurile adânc înrădăcinate în mentalul colectiv cu care aceștia se confruntă, stereotipuri transmise din generație în generație nu de românii care trăiesc laolaltă cu romii, ci de cei care poate nu au interacționat vreodată direct cu aceștia.
Cercetarea a fost realizată în 10 comunități din zona de stepă a României cu populație romă semnificativă (Andrășești, Căzănești, Traian, Slobozia din județul Ialomița, Cernica din județul Ilfov, Dragalina din județul Călărași, Berteștii de Jos și Viziru din județul Brăila, Padina și Rușețu din județul Buzău), participând un număr de 200 de persoane de etnie romă; produsul final publicat într-o broșură are o funcție complementară filmului realizat de asemenea în cadrul proiectului.
În cadrul activității de cercetare de teren au fost culese și inventariate elemente de cultură identitară relevante legate de reprezentările și stilul de viață din comunitățile rome, ca elemente definitorii ale patrimoniului cultural imaterial rom, folosindu-se instrumente și metodologii specifice cercetărilor sociologice pentru a garanta acuratețea informațiilor culese.
Toate informațiile culese din teren referitoare la reprezentările și stilul de viață al romilor au fost valorificate prin realizarea și tipărirea cercetării sociologice intitulate „Reprezentări și stil de viață în comunitățile rome din zona de stepă a României”, care poate fi accesată aici.
Concluziile cercetării sociologice:
Nu este deloc ușor de dat un răspuns la întrebarea „Câtă tradiție și câtă modernitate în comunitățile de romi?”. Fiind un grup etnic divers și neomogen, romii sunt prinși cumva la mijloc între o tradiție care dispare pe zi ce trece și elementele de modernitate care încetul cu încetul și-au găsit și ele loc în viața de zi cu zi.
În cercetarea sociologică pe care am întreprins-o în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” am radiografiat zece comunități de romi din zona de stepă din punctul de vedere al elementelor de cultură identitară relevante, legate de reprezentările și stilul de viață ca elemente definitorii ale patrimoniului cultural imaterial rom, în încercarea de a vedea cum folosim elementele de modernitate pentru a păstra totuși și tradiția.
Am identificat astfel două mari tipuri de comunități de romi: comunitățile tradiționale și comunitățile romanizate, acestea din urmă fiind mai preponderente decât primele.
În cele două comunități tradiționale (Andrășești și Căzănești din județul Ialomița) s-au păstrat și astăzi o parte dintre tradițiile străvechi, transmise din generație în generație; aici regăsim încă portul specific, mai ales la femei, care nu au renunțat la stilul propriu: fustele lungi plisate și cât mai viu colorate, părul împletit în cozi și neapărat baticul pe care îl folosesc toate femeile măritate. Aici toți romii vorbesc limba romani, chiar dacă toți vorbesc, desigur, și limba română. De asemenea, un alt element specific al culturii rome – aurul încă mai poate fi găsit în toate familiile de romi, indiferent cât ar fi de sărace.
În celelalte opt comunități pe care le-am cercetat (Slobozia și Traian din județul Ialomița, Dragalina din județul Călărași, Padina și Rușețu din județul Buzău, Berteștii de Jos și Viziru din județul Brăila și Cernica din județul Ilfov) cei mai mulți dintre romi s-au adaptat traiului modern, fiind asimilați de majoritate: ei chiar recunosc fățiș că nu mai păstrează tradițiile, autointitulându-se „țigani romanizați” sau „țigani pârâți”. Cei mai mulți dintre ei au mașini personale, telefoane mobile și conturi pe rețelele de socializare, primul semn de adaptare la modernitate.
Cercetarea sociologică poate fi consultată și descărcată dând click pe linkul de mai jos:
Rezultate privind achiziția de furnizare rechizite școlare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 28.10.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru furnizare rechizite școlare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC CONTE IMPEX SRL, cu o propunere financiară de 6.571,52lei fără TVA.
12.10.2022
ANUNȚ
privind achiziția de furnizare rechizite școlare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: furnizare rechizite școlare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 39162110-9 Rechizite școlare (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 6.571,52
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Rezultatele probei „verificarea și evaluarea dosarelor” în cadrul concursului de angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Au fost afișate rezultatele probei „verificarea și evaluarea dosarelor” în cadrul concursului de angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”. Documentul poate fi consultat dând click pe linkul de mai jos:
Anunț concurs angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 1 post de manager de proiect în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, după cum urmează:
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.05.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Desfășoară muncă de teren în comunitățile vizate;
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale de teatru experiențial din proiect;
Identifică nevoile de formare/informare ale tinerior/elevilor de etnie romă în raport cu tema vizată privind teatrul experiențial;
Ține permanent legătura cu ceilalți membri ai echipei de proiect;
Elaborează și proiectează împreună cu ceilalți membri ai echipei de proiect activități suport pentru capacitare/instruire nonformală în mediul online și offline și adaptează conținuturile astfel încât să poată fi efectuate și însușite de tinerii/elevii de etnie romă, ținând cont de nevoile și interesele specifice grupului țintă;
Prin acțiunile întreprinse sprijină inițiativele culturale despre minoritatea romă în vederea intensificării participării membrilor comunităților la activitățile culturale de teatru experiențial;
Desfășoară lunar clubul de teatru experiențial pentru tineri/elevi de etnie romă;
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.05.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Desfășoară muncă de teren în comunitățile vizate;
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale de storytelling;
Identifică nevoile de formare/informare ale tinerilor/elevilor de etnie romă în raport cu tema vizată privind storytelling-ul;
Ține permanent legătura cu ceilalți membri ai echipei de proiect;
Elaborează și proiectează împreună cu ceilalți membri ai echipei de proiect activități suport pentru consolidarea identității culturale în mediul online și offline și adaptează conținuturile astfel încât să poată fi efectuate și însușite de tinerii/elevii de etnie romă, ținând cont de nevoile și interesele specifice grupului țintă;
Desfășoară bilunar atelierele de storytelling pentru tineri/elevi de etnie romă și susține lunar câte o conferință pe tematică de storytelling;
Raportează lunar activitatea desfășurată
Jurnalist/Trainer, 16 h/lună, cod COR 264225 – jurnalist TV (studii superioare)
Condiţii de participare la concurs:
Studii superioare de licenţă absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă (științe ale comunicării/jurnalism);
Experienţă în câmpul muncii minim 1 an
Durata angajării: perioadă determinată, până la 30.09.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Desfășoară muncă de teren în comunitățile vizate;
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale de scriere creativă;
Identifică nevoile de formare/informare ale tinerilor/elevilor de etnie romă în raport cu tema vizată privind scrierea creativă;
Ține permanent legătura cu ceilalți membri ai echipei de proiect;
Elaborează și proiectează împreună cu ceilalți membri ai echipei de proiect activități suport pentru capacitarea (empowerment) persoanelor de etnie romă prin inițiative de artă contemporană în mediul online și offline și adaptează conținuturile astfel încât să poată fi efectuate și însușite de tinerii/elevii de etnie romă, ținând cont de nevoile și interesele specifice grupului țintă;
Desfășoară săptămânal cercul de scriere creativă pentru tineri/elevi de etnie romă și susține lunar câte o conferință pe tematică de scriere creativă;
Durata angajării: perioadă determinată, până la 30.09.2023
Responsabilități prevăzute în fișa postului:
Desfășoară muncă de teren în comunitățile vizate;
Prin activitățile întreprinse sprijină inițiativele culturale prin intensificarea participării membrilor comunităților la activitățile culturale de fotografie narativă digitală din proiect;
Identifică nevoile de formare/informare ale tinerior/elevilor de etnie romă în raport cu tema vizată privind programul formativ de fotografie narativă digitală;
Ține permanent legătura cu ceilalți membri ai echipei de proiect;
Elaborează și proiectează împreună cu ceilalți membri ai echipei de proiect activități suport pentru capacitare prin program formativ de fotografie digitală narativă în mediul online și offline și adaptează conținuturile astfel încât să poată fi efectuate și însușite de tinerii/elevii de etnie romă, ținând cont de nevoile și interesele specifice grupului țintă;
Prin acțiunile întreprinse sprijină inițiativele culturale despre minoritatea romă în vederea intensificării participării membrilor comunităților la activitățile culturale;
Desfășoară lunar programul formativ de fotografie narativă digitală pentru tineri/elevi de etnie romă;
Raportează lunar activitatea desfășurată;
Poate ocupa posturile scoase la concurs orice persoană care îndeplinește următoarele condiții:
a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
b) cunoaște limbra română, scris și vorbit;
c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;
d) are capacitate deplină de exercițiu;
e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberată de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;
f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;
g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.
Copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări (după caz), precum și copiile documentelor care atestă îndeplinirea condițiilor specifice ale postului
Adeverință care atestă vechimea în muncă
Cazier judiciar sau declaraţie pe proprie răspundere că nu are antecedente penale
CV în format Europass
Adeverință medicală
Certificat de naştere
– Termenul limită de depunere a dosarelor de concurs: 19.09.2022
– Se pot prezenta la următoarea etapă numai candidații declarați admiși la etapa precedentă.
Documentele necesare se vor depune la sediul CIC Labor sau prin email la adresa centrullabor@yahoo.com, până la data de 19.09.2022.
Procesul de recrutare și selecție va avea următorul calendar de desfășurare:
Nr. crt
Etapa
Perioada/data:
1
Publicarea și afișarea anunțului de recrutare și selecție
14.09.2022
2
Perioada de depunere a dosarelor de candidatură de către candidați
14.09.2022 – 19.09.2022
3
Verificarea eligibilității administrative a dosarelor
20.09.2022
4
Afișarea rezultatelor selecției în urma verificării eligibilității administrative a dosarelor
20.09.2022
5
Depunerea eventualelor contestații și soluționarea acestora
20.09.2022 – 21.09.2022
6
Interviul
22.09.2022
10
Afișarea rezultatelor în urma interviului
22.09.2022
11
Depunerea eventualelor contestații privind rezultatele interviului și soluționarea acestora
22.09.2022 – 23.09.2022
12
Afișarea rezultatelor finale
24.09.2022
Pentru mai multe detalii referitoare la responsabilitățile postului, documentele necesare și calendarul de desfășurare al concursului, vă rugăm să accesați linkul de mai jos:
Rezultate privind achiziția de furnizare articole de îmbrăcăminte în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 07.09.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru furnizare articole de îmbrăcăminte în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ALMILA FASHION SRL, cu o propunere financiară de 3.360,00 lei fără TVA.
22.08.2022
ANUNȚ
privind achiziția de articole de îmbrăcăminte în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: furnizare articole de îmbrăcăminte în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 18300000-2 Articole de îmbrăcăminte (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 3.360,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Rezultate privind achiziția de servicii de realizare materiale informare personalizate în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 29.07.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru servicii de realizare materiale informare personalizate în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ADMEDIA CONSULTA SRL, cu o propunere financiară de 35.710,00 lei fără TVA.
25.07.2022
Rezultate privind achiziția de servicii de editare și tipărire în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 25.07.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru servicii de editare și tipărire în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC ADMEDIA CONSULTA SRL, cu o propunere financiară de 16.011,80 lei fără TVA.
21.07.2022
Rezultate privind achiziția de furnizare materiale consumabile în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 21.07.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru furnizare materiale consumabile în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de SC CONTE IMPEX SRL, cu o propunere financiară de 12.295,92 lei fără TVA.
19.07.2022
Rezultate privind achiziția de servicii de consultanţă financiară în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 19.07.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru servicii de consultanță financiara în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de Cabinet Individual Expert Contabil Spătărelu Desdemona Cătălina, cu o propunere financiară de 15.200,00 lei fără TVA.
12.07.2022
ANUNȚ
privind achiziția de servicii de realizare materiale informare personalizate în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de realizare materiale informare personalizate în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 22462000-6 Materiale publicitare (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 35.710,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
privind achiziția de servicii de editare și tipărire în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de editare și tipărire în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 79810000-5 Servicii tipografice (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 16.013,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
privind achiziția de furnizare materiale consumabile în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: furnizare materiale consumabile în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 30192700-8 Papetărie (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 12.296,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
privind achiziția de servicii de consultanţă financiară în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de consultanţă financiară în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 66171000-9 Servicii de consultanţă financiară (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 15.300,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
Comunicat de presă privind lansarea proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
27.06.2022
Rezultate privind achiziția de servicii de consultanţă achiziţii publice în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
În data de 27.06.2022 a fost încheiată procedura de achiziție publică pentru servicii de consultanță achiziții publice în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15.
Oferta câștigătoare a fost cea propusă de Cabinet Individual Expert Contabil Spătărelu Desdemona Cătălina, cu o propunere financiară de 3.400,00 lei fără TVA.
15.06.2022
ANUNȚ
privind achiziția de servicii de consultanţă achiziţii publice în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, nr CALL07-15
Centrul de Instruire și Consultanță Labor derulează în calitate de promotor de proiect, în perioada 01.06.2022 – 31.10.2023, proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Proiectul este derulat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița.
Descriere contract: servicii de consultanţă achiziţii publice în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” nr CALL07-15, în conformitate cu cerințele din caietul de sarcini.
Cod CPV: 79418000-7 Servicii de consultanţă în domeniul achiziţiilor (Rev.2)
Durata contractului: Contractul se desfășoară pe perioada de implementare a proiectului, până la data de 31.10.2023, conform contractului de finanțare nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022.
Valoarea totală estimată lei fără TVA: 3.400,00
Sursa de finanțare: Mecanismul Financiar SEE 2014-2021
Pentru detalii, vă rugăm să accesați următoarele documente:
„Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, CALL07-15
Pentru a consulta Programul de Achiziții Publice al proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, CALL07-15, vă rugăm să accesați linkul de mai jos:
Anunț concurs angajare în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 1 post de manager de proiect în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, după cum urmează:
Studii superioare de licenţă absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă
Curs de formare profesională „Manager de proiect” acreditat ANC
Experienţă în managementul și coordonarea proiectelor finanțate din fonduri europene sau funcții de conducere – durata minim 5 ani
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.10.2023
Pentru mai multe detalii referitoare la responsabilitățile postului, documentele necesare și calendarul de desfășurare al concursului, vă rugăm să accesați linkul de mai jos:
Centrul de Instruire şi Consultanță Labor, cu sediul în Slobozia, Bd. Matei Basarab, bl.U21, sc.A, ap. 3, jud. Ialomița anunță scoaterea la concurs a 4 (patru) posturi în cadrul proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”, proiect implementat în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița și finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul programului RO-CULTURA, după cum urmează:
Expert comunicare, 4h/zi, 84 h/lună, cod COR 243201specialist în relații publice
Condiţii de participare la concurs:-
Minim studii medii
Experienţă în câmpul muncii minim 1 an
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.10.2023
Studii superioare de licenţă absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă
Experienţă în câmpul muncii minim 1 an
Durata angajării: perioadă determinată, până la 31.10.2023
Pentru mai multe detalii referitoare la responsabilitățile postului, documentele necesare și calendarul de desfășurare al concursului, vă rugăm să accesați linkul de mai jos:
Contract de finanțare pentru proiectul „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate”
În data de 26.05.2022 Centrul de Instruire și Consultanță Labor a semnat contractul de finanțare cu nr. RO-CULTURA-A7-3/2022/26.05.2022 privind acordarea sprijinului financiar nerambursabil pentru implementarea Proiectului „Romii de stepă – o poveste despre trecut și drumuri către modernitate” mdin cadrul Schemei de ajutor de minimis pentru Sprijinirea inițiativelor culturale despre minoritatea romă în cadrul Programului RO-CULTURA, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021.
Astfel, CIC Labor va implementa în parteneriat cu Muzeul Județean Ialomița proiectul care se va întinde pe o perioadă de 17 luni (01.06.2022 – 31.10.2023). Valoarea totală eligibilă a proiectului este de maximum 956.847,33 lei, echivalentul a 193.384,53 euro, calculat la cursul de schimb InforEuro de la data semnării contractului (1 euro=4,9479 lei).
Proiectul vizeaza populatia roma din 10 localitati din zona de stepa, care se confrunta cu subdezvoltare economica, sociala si culturala. Aria de implementare a proiectului este reprezentată de județele Ialomița (localitățile Andrășești, Căzănești, Slobozia și Traian), Călărași (localitatea Dragalina), Brăila (localitățile Berteștii de Jos și Gura Călmățui), Ilfov (localitatea Cernica) și Buzău (localitățile Rușețu și Sergent Ionel Ștefan).
Activitatile raspund provocarilor existente:
Lipsa masurilor de capacitare (empowerment);
Lipsa programelor de educatie non-formala specifica sectoarelor culturale si creative;
Lipsa masurilor pentru imbunatatirea receptiei culturii rome.
Grupul tinta cuprinde ca beneficiari directi 500 de persoane participante la activitati in proiect, iar beneficiarii indirecti sunt comunitati si autoritati locale, minim 700 utilizatori internet.
Romii se confrunta cu excluderea de pe piata muncii, saracirea accentuata, emigrarea, accesul la job-uri sezoniere, discriminare si segregare etnica. Interventia rezolva nevoile de capacitare, crestere a increderii in sine si consolidarea identitatii culturale, desegregare si eliminarea stereotipurilor discriminatorii.
Obiectivul general al proiectului:
Consolidarea dezvoltarii economice si sociale a romilor din zona de stepa din sud-estul Romaniei (10 localitati) prin interventii culturale si arta moderna.
Obiectivele specifice:
O.1 Capacitarea (empowerment) a 64 de tineri/elevi de etnie roma prin dezvoltarea de competente specifice sectoarelor culturale si creative;
O.2 Consolidarea identitatii culturale a 30 de tineri/elevi de etnie roma prin educatie non-formala;
O.3 Imbunatatirea receptiei culturii rome si cresterea implicita a gradului de incluziune prin realizarea si promovarea de productii artistice/produse culturale.
Principalele activitati care vor fi desfășurate în cadrul proiectului sunt:
A.2 -Activitati de sensibilizare a publicului si receptare a culturii rome prin intermediul produselor si productiilor artistice, respectiv: 1 cercetare sociologica, 1 film documentar, un Retetar culinar, 1 platforma on-line de promovare a patrimoniului cultural rom;
A.3 Capacitarea (empowerment) romilor prin inițiative de artă contemporană, respectiv: 1 cerc de scriere creativa, 1 program formativ de fotografie narativa digitala;
A.4 Activități pentru consolidarea identității culturale prin cluburi, ateliere si instruire non-formală pentru tineri/elevi romi: 1 atelier de teatru experiential, 1 atelier de storytelling, 1 program formativ in arta culinara traditionala;
A.5. Organizarea de evenimente culturale cu participarea romilor și a populației majoritare: 10 evenimente expozitionale.
Rezultate indirecte (outcomes) si directe (outputs):
Minim 500 persoane participante la activitati culturale;
16 Activități de artă contemporană vizând cultura romă;
Locuri de muncă create- 2,42;
Persoane de etnie roma vizate de masuri de capacitare – 64;
Persoane de etnie roma instruite la locul de munca-10.
Copyright 2018 Centrul Labor. Web design: Light Pixel